Interview

El Ghazi leeft Premier League-droom: 'Hier zitten geen domme spelers'

27 augustus 2019 16:55 Aangepast: 27 augustus 2019 17:15
Beeld © Pro Shots / Action Images

Dolblij was Anwar El Ghazi afgelopen vrijdag na zijn eerste Premier League-doelpunt. Als invaller maakte hij de beslissende 2-0 tegen Everton. De 24-jarige aanvaller geniet van zijn eerste avontuur in de grootste competitie ter wereld. “Het leven is goed!”

Dat zegt hij in gesprek met VTBL. El Ghazi begon tegen Everton voor het eerst dit seizoen op de bank, maar was uiteindelijk enorm belangrijk voor Aston Villa. "Een heerlijk gevoel. Voorafgaand aan het seizoen zit het toch in je hoofd wanneer je dat eerste doelpunt gaat maken. Als het dan zover is, dan is dat geweldig."

Kennismaking

Zijn eerste doelpunt vierde de oud-Ajacied met de fans. "Op dat moment voelde ik pure blijdschap. De sfeer in het stadion, de supporters door het dolle heen, dat is onbeschrijfelijk. Ik heb dat doelpunt bij thuiskomst ook nog wel een aantal keren teruggekeken, haha!"

Vorig seizoen kwam El Ghazi met Aston Villa nog uit in de Championship. Zijn eerste kennismaking met de Premier League is tot nu toe positief. "Het niveau is zo verschrikkelijk hoog. Ik merkte het direct in de eerste wedstrijd, uit bij Tottenham Hotspur."

Villa kwam vroeg op voorsprong, maar moest in de slotfase alsnog het hoofd buigen. "Zij begonnen na dat tegendoelpunt meteen te drukken. Dat was ook het moment dat ik het verschil merkte met de eredivisie, de Ligue 1 en de Championship. Ze zijn hier zoveel slimmer. Er zitten geen domme spelers in een team."

Aston Villa

Dat Aston Villa weer terug is op het hoogste niveau heeft het onder meer te danken aan El Ghazi. De buitenspeler was in de finale van de play-offs op Wembley verantwoordelijk voor de 1-0. Een mooi moment voor de 24-jarige voetballer. "Dat was het mooiste moment uit mijn loopbaan, samen met het doelpunt voor Ajax tegen FC Barcelona."

Die met 2-1 gewonnen finale op Wembley zal hem voor de rest van zijn leven bijblijven. "Het was fantastisch om mee te mogen maken. Het was allemaal zo groot, het leek wel de Champions League-finale."

Ondanks dat de belangen enorm waren, had El Ghazi weinig last van echte zenuwen. "Natuurlijk heb je spanning, maar puur gezonde spanning. Ik had het op dat moment zo naar mijn zin en had weer plezier in het spelletje. Op het moment dat ik het veld opliep dacht ik: ‘Dit is wat ik wil’. Ik had vooral veel zin om lekker te voetballen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aston Villa keert terug in de Premier League dankzij scorende El Ghazi

Engelse droom

El Ghazi leeft momenteel zijn droom in de Premier League, maar ook in de Championship genoot hij volop. Met name de derby tegen Birmingham City vergeet hij nooit. "Die wedstrijd was niet normaal. Ik ben Ajax-Feyenoord gewend, maar dit zit dieper. Teamgenoten zeiden vooraf al: 'Anwar, bereid je voor want dit wordt heftig'. Ze hadden gelijk!"

De sfeer in Engeland is volgens El Ghazi sowieso uniek. "Het is echt geweldig! Wat Engelsen met voetbal hebben is ongelofelijk. Ik heb de sfeer meegemaakt in Nederland en Frankrijk en dat was hartstikke mooi, maar hier leeft voetbal echt. Ik vind het moeilijk om te beschrijven. Je moet gewoon een keer naar Villa Park komen om het te beleven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Celstraf en stadionverbod voor Birmingham-fan na slaan Grealish

Toekomst

Er staan dit seizoen een aantal mooie wedstrijden op het programma voor El Ghazi, maar 30 november 2019 staat met rood omcirkeld in zijn agenda. "Manchester United-uit. Daar kijk ik stiekem toch wel het meest naar uit. Ik heb veel verhalen gehoord over Old Trafford en er veel van gezien. Het lijkt me zo mooi om daar te spelen. Al kijk ik uit naar alle grote wedstrijden."

Na afloop van het Premier League-seizoen start het EK. Geen bewust doel voor El Ghazi, maar wel een droom. "Het speelt in mijn achterhoofd. Natuurlijk wil je als voetballer het hoogst haalbare bereiken. Spelen voor Oranje hoort daar zeker bij. Nu ik in de Premier League speel, is er een kans dat ik word opgeroepen. Dat zou geweldig zijn, maar ik ben er niet dagelijks mee bezig. Ik moet mijn voeten laten spreken en als de bondscoach me nodig heeft, dan ben ik er klaar voor!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore