Appie

'Het is mooi om af en toe liefde te kunnen tonen naar Nouri'

27 augustus 2019 13:39 Aangepast: 27 augustus 2019 14:00
Beeld © Pro Shots / Panoramic

Abdelhak Nouri ligt sinds 2017 met ernstige en blijvende hersenschade in het ziekenhuis, nadat hij tijdens een vriendschappelijke wedstrijd het bewustzijn verloor. Veel spelers die hem goed kennen staan nog regelmatig stil bij de goedlachse 'Appie', zo ook Anwar El Ghazi. "Ik bid nog elke dag voor hem."

Dat zegt hij in gesprek met VTBL. Op 27 mei van dit jaar promoveerde El Ghazi met Aston Villa, ten koste van Derby County, naar de Premier League. Na afloop van die finale op Wembley deed de oud-Ajacied zijn interviews in een shirt met daarop 'Nouri' en zijn rugnummer 34. "Dat was puur uit liefde naar hem toe."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

El Ghazi scoort voor Nouri: 'Blij om deze goal met hem te kunnen delen'

Bijzonder shirt

Drie maanden later blikt El Ghazi terug op dat moment. "Eigenlijk wilde ik het shirt tonen na mijn doelpunt. Probleem was dat ik op dat moment al een gele kaart had. Ik wilde het risico op een rode kaart niet lopen in zo'n belangrijke wedstrijd. Gelukkig kon het na afloop alsnog."

"Het was niet de eerste en waarschijnlijk ook niet de laatste keer dat de 24-jarige aanvaller het shirt toont. "Als er speciale wedstrijden zijn, dan wil ik dat shirt dragen voor Nouri. Ik bid elke dag voor hem. Als ik in Amsterdam ben ga ik ook regelmatig op bezoek bij hem."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nouri had een droom: ooit voor Ajax en Oranje spelen'

Liefde

El Ghazi draagt het shirt uit respect naar zijn vriend toe. "Ik doe het puur uit liefde. Natuurlijk is het een tijdje geleden. Ik kan ook best begrijpen dat er mensen zijn die denken: 'Nu is het even genoeg geweest'. Maar voor mij voelt het goed."

"Ik vind het echt verschrikkelijk wat er is gebeurd. Zoiets wens je niemand toe, laat staan zo'n lieve jongen. Iedereen heeft een warm gevoel bij Appie. Dan is het fijn om af en toe een gebaar te kunnen maken", zegt de aanvaller.

El Ghazi leeft momenteel zijn droom in Engeland en scoorde afgelopen weekend tegen Everton zijn eerste doelpunt in de Premier League. VTBL sprak uitgebreid met de aanvaller. Wil jij zijn verhaal lezen? Hou dan de kanalen van VTBL goed in de gaten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore