Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

'Nederlands-Marokkaanse El Kabir beleeft horrordag'

26 augustus 2019 17:19 Aangepast: 20 april 2020 14:26
Beeld © Pro Shots

Moestafa El Kabir beleefde zondag waarschijnlijk de meest ongelukkige dag uit zijn leven. De speler van het Turkse Rizespor stond 14 minuten in het veld toen hij zijn kuitbeen brak, maar dat was nog lang niet alles…

El Kabir, die in het verleden nog uitkwam voor NEC, leek de wedstrijd in eerste instantie niet eens te halen. De 30-jarige aanvaller werd namelijk door zijn ploeg vergeten op het trainingscomplex, zo schrijft Voetbal International.

Niet in de bus

Omdat de spelersbus zonder El Kabir naar het stadion vertrok voor de thuiswedstrijd tegen Sivasspor, moest hij een taxi pakken naar het stadion. Toen El Kabir arriveerde bij het Yeni Rize Şehirstadion liep hij tegen het volgende obstakel: hij kwam namelijk niet binnen.

Zonder een teamgenoot in de buurt lieten de beveiligers El Kabir het stadion niet in. Zij zouden niet hebben geloofd dat hij een profvoetballer zou zijn van Rizespor. Pas toen de trainer naar buiten kwam lopen, lieten de beveiligers hem naar binnen.

Kuitbeen gebroken

Eenmaal in het stadion leek alles weer voorspoedig te gaan. El Kabir was op tijd voor de warming up en startte de wedstrijd zelfs als basisspeler. Maar toen de wedstrijd 14 minuten onderweg was, ging het mis. El Kabir brak zijn been en is minimaal zes maanden uit de roulatie.

Rizespor won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1, maar El Kabir zal de wedstrijd vanwege andere redenen nooit meer vergeten.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore