Voetbal

Droomtransfer: 17-jarige Nederlander naar FC Barcelona

26 augustus 2019 14:27 Aangepast: 26 augustus 2019 15:02
Beeld © Pro Shots / Paul Roling

De 17-jarige Xavier Mbuyamba heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een contract bij FC Barcelona. De centrale verdediger beschikte slechts over een amateurcontract bij MVV, waardoor hij in principe vrij was om over te stappen naar de Spaanse grootmacht.

Met de transfer van Mbuyamba gaat Barcelona door op de Nederlandse tour. Eerder kwamen Frenkie de Jong, Ludovit Reis en Mike van Beijnen over van respectievelijk Ajax, FC Groningen en NAC Breda. 

Mbuyamba zal gaan aansluiten bij het onder-19 team van FC Barcelona. Bij de Catalanen is landgenoot Patrick Kluivert overigens hoofd jeugdopleiding.

 

 

Belangstelling

De verdediger brak vorig seizoen door bij MVV en kwam tot 11 wedstrijden in dienst van het eerste elftal. MVV bood hem dan ook een contract voor drie seizoenen aan, maar Mbuyamba besloot dit niet te ondertekenen.

Hij had namelijk de belangstelling van een aantal Europese topclubs gewekt. Bayern München, Liverpool en Celtic hadden naar verluidt interesse in het talent van 1.95 meter lang. Bij Chelsea kwam het deze zomer zelfs tot een trainingsstage. Uiteindelijk heeft FC Barcelona dus aan het langste eind getrokken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore