Transfer

Eintracht Frankfurt haalt Dost terug naar Duitsland

26 augustus 2019 14:09 Aangepast: 26 augustus 2019 16:07
Beeld © Eintracht Frankfurt

De kogel is door de kerk. Bast Dost keert terug naar de Bundesliga. Eintracht Frankfurt neemt de spits definitief over van Sporting Portugal.

Dat meldt de Duitse club maandagmiddag. De 30-jarige Dost tekent in Frankfurt een contract tot medio 2022.

Opvolger Haller

In Frankfurt moet Dost oud-speler van FC Utrecht Sébastien Haller doen vergeten. "Het liefst wilden we iemand met veel ervaring, van wie we wisten dat hij er meteen zou staan. Bas past perfect in ons plaatje en kent de Bundesliga", aldus sportief directeur Fredi Bobic van Eintracht.

Voor Dost is de transfer naar Eintracht Frankfurt een terugkeer naar de Bundesliga. Tussen 2012 en 2016 stond hij immers onder contract bij VfL Wolfsburg, waar hij in 117 duels goed was voor 48 doelpunten. "Ik ben heel blij weer terug te zijn in Duitsland en kijk vooruit naar mijn tijd in Frankfurt", zegt Dost op de website van de club.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dost maandag voor keuring in Frankfurt

Terugkeer

Dost zelf is ook blij om weer terug te zijn in Duitsland. Op de officiële website van Frankfurt stelt de spits uit te kijken naar zijn tijd bij Eintracht. Het is voor de Duitsers te hopen dat Dost zijn scoringsdrang uit Portugal heeft meegenomen. Voor Sporting kwam hij in 127 wedstrijden tot liefst 93 doelpunten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore