Nieuws

Koeman over situatie De Ligt: 'Als dit in oktober nog zo is, ga je wel nadenken'

26 augustus 2019 07:33 Aangepast: 26 augustus 2019 07:44
Beeld © Pro Shots / Insidefoto

Matthijs de Ligt maakte deze zomer voor veel geld de overstap van Ajax naar Juventus. Tijdens de eerste competitiewedstrijd van de Italianen zat de verdediger negentig minuten op de bank. Bondscoach Ronald Koeman maakt zich daar voorlopig nog geen zorgen over.

Dat zei hij zondagavond bij de NOS. Al had Koeman wel direct speeltijd verwacht voor De Ligt. "Aan de ene kant ga je er vanuit dat hij gaat spelen, want hij maakt een transfer voor heel veel geld. Maar als een club Chiellini en Bonucci heeft, kan het zo zijn dat de trainer een andere keuze maakt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Ligt zag reserveplek niet aankomen: 'Ik was enigszins verrast'

Oranje

Voor zijn basisplaats bij Oranje hoeft De Ligt voorlopig nog niet te vrezen, al houdt Koeman de situatie wel goed in de gaten. "Op het moment dat hij de keuze voor Juventus maakt, gaat hij naar een ander land en moet hij een nieuwe taal leren. Dat heeft tijd nodig, maar dat moet natuurlijk niet te lang duren. Ik maak me nu nog geen zorgen, maar als dit in oktober nog zo is, dan ga je wel nadenken over het feit dat hij geen ritme heeft."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Matthijs de Ligt begint op de bank bij Juventus

Aanpassen

De Ligt moet volgens Koeman nog wennen aan de nieuwe situatie die is ontstaan na zijn transfer. "Ik heb Matthijs twee weken terug nog gesproken, toen gaf hij ook wel aan dat hij zich moet aanpassen aan de manier van spelen en verdedigen. Het is iets anders dat wat hij was gewend bij Ajax. In het Italiaanse voetbal, zeker op zijn positie, gaat het om de nul houden. Het draait minder om de opbouw, zoals bij ons in Nederland."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore