Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Zo gaat het verplaatsen van wedstrijden in zijn werk

25 augustus 2019 10:41 Aangepast: 25 augustus 2019 12:14

Steeds vaker worden competitiewedstrijden verplaatst ten behoeve van Europese wedstrijden. Jan Bluyssen, manager competitiezaken KNVB, legt uit hoe die verplaatsingen in zijn werk gaat en hoe het is ontstaan.

"Het is echt een initiatief vanuit de clubs. Zij hebben met elkaar afgesproken in de veranderagenda dat de Europese deelnemers meer ruimte krijgen om Europees goed te kunnen presteren", legt Bluyssen in Goedemorgen Eredivisie uit. "Zij hebben dat bij ons neergelegd en eigenlijk faciliteren wij de behoefte vanuit de club."

Aan het eind van de week heeft de KNVB de schema's voor de Champions League, Europa League en de KNVB-beker. "Dan gaan we snel puzzelen. Maar in tegenstelling tot de afgelopen maand, waar we per week moesten kijken, gaan we nu een nieuw programma publiceren tot aan de winterstop. Dus dat zal meer rust geven."

Kunnen clubs voor specifieke wedstrijden vrij vragen? "Clubs kunnen hun behoeftes aangeven. We gaan bij de ze langs, dan krijgen we het schema en gaan we nog een keer in overleg", aldus Bluyssen. "Daarna doen wij een voorstel die we eerst intern zullen afstemmen en we gaan ook nog met FOX, overheden en supporterscollectieven zitten. En daarna gaan we dat nog uitvragen bij de gemeentes, die kunnen vanuit de veiligheid er nog voor gaan liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verplaatsingen vorig seizoen wekte bij PSV alleen verbazing op

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore