Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Lukaku onder indruk van talent in Nederland: 'Hij wordt echt goed'

25 augustus 2019 09:49 Aangepast: 25 augustus 2019 10:53

De Belgische topspits Romelu Lukaku stapte bij Andy van der Meijde in de auto en sprak onder andere over de talenten in Nederland. De Belg is onder de indruk.

"Weet je wie goed gaat zijn volgend jaar in Nederland? Donyell Malen", zegt Lukaku in de video die even geleden is opgenomen. Ook van Steven Bergwijn verwacht hij veel. "Na de oefenwedstrijd tegen Nederland sprak ik met Bergwijn. Ik zei: 'Ik vind je een heel goede speler. Als je de keuze maakt om te vertrekken, ga naar een club waar je zéker gaat spelen.'"

Toch heeft hij ook kritiek op de 21-jarige aanvaller van PSV. "Ik kijk heel veel voetbal. En dan zie ik hem bij Jong Oranje in de spits staan en bij PSV wordt hij weer als linksbuiten gebruikt. Kies een positie."

Ook bij Ajax loopt een speler rond die Lukaku opvalt. "Huntelaar. Ik hou van Huntelaar", zegt hij. "Hij is van de generatie die echt van het spelletje houdt. Robin van Persie, Huntelaar, Sneijder. Dat zijn jongens die écht van het spelletje houden. Anders kan je ook niet zolang doorgaan."

Romelu Lukaku - Bij Andy in de auto

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore