Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ongeslagen status

FC Twente komt goed weg in Heerenveen

24 augustus 2019 22:45 Aangepast: 24 augustus 2019 22:59

Het gepromoveerde FC Twente blijft het goed doen in de eredivisie. De Tukkers behielden in de vierde speelronde de ongeslagen status.

Het uitduel met sc Heerenveen eindigde in 0-0. Daarmee kwam FC Twente nog wel goed weg. De thuisclub was de betere ploeg, maar verzuimde te scoren.

SC Heerenveen had nog iets goed maken na de pijnlijke nederlaag vorige week bij FC Emmen (2-0). De getergde Friese ploeg maakte tegen FC Twente een gedreven indruk.

Onzorgvuldige afronding

De thuisclub dwong legio kansen af, maar met name Jordy Bruijn en Mitchell van Bergen waren onzorgvuldig in de afronding. Ibrahim Dresevic schoot de bal uit een vrije trap op de lat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fraaie goals Mats Köhlert leiden Willem II naar zege op Emmen

FC Twente kwam in de eerste helft sporadisch aan een aanval toe. Xandro Schenk schoot van dichtbij over en Aitor deponeerde de bal in het zijnet.

Soepele aanval

Na de pauze bleef Bruijn kansen missen. FC Twente daarentegen was nauwelijks nog gevaarlijk. Uit een soepele aanval had Jens Odgaard in de 87e minuut de thuisploeg nog aan drie punten kunnen helpen. Doelman Joël Drommel kon ingrijpen, zo ook bij een ultieme doelpoging van Arjen van der Heide.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heracles pakt punt tegen Vitesse

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore