Voetbal

Zieke Bologna-trainer Mihajlovic coacht team vanuit ziekenhuisbed

24 augustus 2019 17:48 Aangepast: 24 augustus 2019 18:17
Siniša Mihajlović (rechts) Beeld © Pro Shots / Action Images

De trainer van Bologna, Siniša Mihajlović, kampt met acute leukemie en ligt daarom in het ziekenhuis. Dat weerhoudt hem er niet van om zijn team gewoon te trainen. "Mihajlović is altijd aanwezig", zegt assistent-coach Emilio De Leo.

Halverwege juli van dit jaar werd bekend dat Mihajlović kampt met leukemie. De hoofdtrainer ondergaat chemotherapie en het is niet duidelijk wanneer de Kroaat weer op de bank kan zitten bij zijn team. De club en de spelers hebben echter nooit getwijfeld om Mihajlović aan de kant te zetten. Zij wilden hem als hoofdcoach houden.

Mihajlovic bekijkt iedere training en wedstrijd nu vanuit zijn ziekenhuisbed. Teambesprekingen doet hij via de telefoon. "We moeten het ongewone gewoon maken dit seizoen. Het zal niet makkelijk worden, maar we zijn ermee bezig", aldus De Leo tegen Football Italia.

Bologna won de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In de derde ronde van de Italiaanse beker werd Pisa met 0-3 verslagen. Zondag wacht de eerste wedstrijd in de Serie A. Hellas Verona is de tegenstander.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore