Ronaldo & Messi

'Ben nooit met hem uit eten geweest, maar wie weet'

22 augustus 2019 11:12 Aangepast: 22 augustus 2019 11:42
Beeld © Pro Shots / Action Images

De rivaliteit tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi is een erg gezonde rivaliteit. Althans dat vindt Ronaldo. De Portugese sterspeler is van mening dat de twee elkaar nodig hebben. "Messi maakt van mij een betere voetballer en andersom ook."

Dat zegt Ronaldo in een interview met de Portugese televisie. "Ik bewonder de loopbaan die hij tot nu toe heeft gehad. Van zijn kant is dat denk ik niet anders. Hij heeft niet voor niets gezegd dat hij het jammer vond dat ik Spanje verliet. Het is een rivaliteit die hij waardeert."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wetenschappelijk onderzoek: 'Messi beter dan Ronaldo'

Volgens Ronaldo is rivaliteit in de sport normaal en hebben topsporters dat ook nodig. "Het is een gezonde rivaliteit die in het voetbal bestaat, dit is geen uitzondering. Michael Jordan had rivalen en Ayrton Senna en Alain Prost waren rivalen in de Formule 1. Messi maakt mij een betere speler."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cristiano Ronaldo niet eens met transfersommen: 'Ik zou 300 miljoen waard zijn'

Prima band

Waar veel mensen het idee hebben dat de Argentijn en de Portugees elkaar niet kunnen luchten of zien, beweert Ronaldo het tegendeel. Volgens de aanvaller is hun relatie prima. "Ik heb een uitstekende professionele relatie met Messi. We delen al vijftien jaar dezelfde momenten. Ik ben nog nooit met hem uit eten geweest, maar waarom niet in de toekomst? Daar zou ik geen problemen mee hebben."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore