Voetbal

Zaakwaarnemer Dost slaat terug naar Sporting

20 augustus 2019 21:00 Aangepast: 20 augustus 2019 21:17
Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Gunther Neuhaus, zaakwaarnemer van Bas Dost, heeft gereageerd op de aantijgingen van Sporting Portugal. Neuhaus vindt het bizar hoe de Nederlander publiekelijk door het slijk wordt gehaald.

Sporting liet eerder in een uitgebreid statement weten dat de 30-jarige spits naar Eintracht Frankfurt zou vertrekken, maar op het laatste moment met extra financiële eisen kwam. 

Miniatuurvoorbeeld
Transfer

Sporting haalt uit naar Dost om transfersoap

Sporting liet het lijken alsof Dost uit zichzelf wilde vertrekken, maar dat weerlegt zijn zaakwaarnemer. "De club heeft ons in juli laten weten dat Dost verkocht móet worden, omdat Sporting zijn salaris niet meer kon betalen. Er was domweg geen plek meer voor Bas. Hij zou niet meer spelen en moest weg", zo brengt hij in een statement naar buiten.

Extra eisen

De claim van de Portugezen wat betreft extra financiële eisen, klopt volgens Neuhaus ook niet. Daarnaast is hij geïrriteerd over de houding van club richting speler. "Zeker als je weet wat Bas allemaal voor deze club heeft gedaan. In 2018, na de gewelddadige hooliganaanval in Alcochete, wees hij aanzienlijk lucratievere aanbiedingen van andere topclubs af en vernieuwde hij op verzoek van de directie van Sporting zijn contract. Nu hoopte hij op een afscheid in stijl...”

Miniatuurvoorbeeld
Transfer

Dost op weg naar Eintracht Frankfurt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore