Voetbal

Sporting haalt uit naar Dost om transfersoap

20 augustus 2019 15:11 Aangepast: 20 augustus 2019 16:17

De overgang van Bas Dost van Sporting Portugal naar Eintracht Frankfurt dreigt te mislukken. Volgens de Portugese club heeft de 30-jarige aanvaller op het laatste moment aanvullende financiële eisen gesteld. "Die verhinderen de transfer", meldt Sporting Portugal in een verklaring op de website.

De Portugese club heeft naar eigen zeggen al een principe-overeenstemming bereikt met Frankfurt over de afkoopsom voor Dost. Die zou ongeveer 9 miljoen euro bedragen. De clubleiding is boos omdat Dost in hun ogen de transfer frustreert door aanvullende financiële eisen.

Daarom heeft de clubleiding van Sporting een opmerkelijk statement op hun site gezet waarin ze in negen punten het verloop van de transfersoap tot nu toe uiteenzetten. Hierin geven ze aan niet blij te zijn met de handelswijze van Dost en zijn zaakwaarnemer. "We blijven bereid om een win-win-akkoord te sluiten, maar zullen de belangen van Sporting vastberaden en compromisloos verdedigen", schrijven ze bij het laatste punt. "Voor druk van buitenaf zijn we immuun."

Eerdere aanbiedingen 

Dost speelde eerder in de Bundesliga voor VfL Wolfsburg. Tussen 2012 en 2016 tekende Dost in de Duitse competitie voor 36 doelpunten. Hij verhuisde drie jaar geleden naar Portugal. Volgens Sporting heeft Dost eerder deze zomer aanbiedingen uit China, Rusland, Turkije en Mexico afgeslagen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore