Column

'Dan liep hij te vloeken en te tieren, maar hij was er wél'

20 augustus 2019 10:09 Aangepast: 20 augustus 2019 11:46
Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Dirk Kuyt heeft Wesley Sneijder hoog zitten. De twee zijn in hun gezamenlijke tijd bij Oranje vrienden geworden. Kuyt spreekt nu zijn bewondering voor de oud-middenvelder uit. "Er zijn meer spelers in de wereld met de kwaliteiten van Wesley, maar er zijn er niet veel met zijn karakter."

Dat schrijft Kuyt in zijn column in De Telegraaf. "Hij weet als geen ander hoe hij moet knokken om weer de beste te worden. Het zat hem niet lekker dat in de media iedereen altijd wat van hem vond. Maar hij zette dat om in energie op het veld. In de aanloop naar het WK 2010 dacht ik daarom voor het eerst: 'jij bent niet alleen een bijzondere voetballer maar ook een bijzonder mens'."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gaal raakte Sneijder in het hart: 'Het was pijnlijk'

Karakter

Kuyt stond in zijn jaren bij onder meer Feyenoord en Liverpool bekend om zijn werklust, maar Sneijder kon er volgens de Katwijker ook wat van. "Vergis je niet in de mentaliteit van Wesley in al die jaren. Hij is niet voor niks recordinternational. Hij was er altijd bij. Ook tijdens de minder leuke trips of interlands. Waar andere spelers een interlandje oversloegen, kwam hij altijd opdraven. Als we naar Australië gingen, zat hij ook te ouwehoeren hoor. Dan liep hij te vloeken en te tieren. Maar hij was er wél."

Kuyt heeft veel goede woorden over voor Sneijder en heeft ook veel van hem geleerd. Lessen die hij nog altijd gebruikt in zijn werk als jeugdtrainer. "Wesley vervloekte iedereen die kritiek op hem had, maar dan zei hij dat hij ze wel even zou laten zien wie de beste was. In dat opzicht heb ik ook wel wat van hem geleerd. Ik gebruik hem nog vaak als voorbeeld bij jonge jongens van Feyenoord. Ook de kleinsten kunnen de grootsten zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Bommel ziet trainer in Sneijder: 'Altijd welkom bij PSV'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore