Champions League

APOEL-fan Cy: 'Ons niveau is vergelijkbaar met PAOK'

20 augustus 2019 06:53 Aangepast: 20 augustus 2019 10:04
Cy (rechts) met een vriend in de Johan Cruijff Arena Beeld © Pericles Cy

Ajax maakt de meeste kans, maar moet oppassen voor smaakmaker Musa Suleiman Al-Tamaari. Dat is kort samengevat de voorspelling van hardcore APOEL Nicosia-fan Pericles Cy, voor de Champions League-uitwedstrijd van de Amsterdammers.

Cy, geboren Cyprioot, heeft een speciale band met Nederland. Hij leerde vijftien jaar geleden zijn huidige vrouw kennen, een Utrechtse. Ze woonden daarna samen in Milaan en de Domstad. Nu verblijven ze in Nicosia, de stad die Ajax dinsdagavond aandoet voor de Champions League-play-off." Ik kan er helaas niet bij zijn", zegt de die hard APOEL-supporter. "Ik ben nu nog in Nederland op vakantie. Als de return in Amsterdam wordt gespeeld, zijn we net terug in Nicosia…"

Ome voorzitter

APOEL is verweven met zijn familie. Oom Prodromos Petrides is zelfs al jaren voorzitter van de topclub uit Nicosia. "Hij wil graag de Europese prestaties van de laatste jaren doen herleven. Maar dat is een risico. Als je elk seizoen Europees voetbal begroot, maar het niet haalt, is dat gevaarlijk voor het voortbestaan van de club. Alle fans zeggen dat tegen hem, ook ik, maar hij luistert niet, haha! Hij wil te graag dat het goed gaat met de club."

Staking harde kern

Een opmerkelijk feit: Ajax zal in een matig gevuld stadion aantreden. De te verwachten heksenketel in Nicosia blijft uit. Cy legt uit waarom: "De harde kern, de ultra’s, zullen er niet bij zijn. Ze staken. De fanatieke fans zijn het namelijk niet eens met een overheidsbeslissing, om een persoonsgebonden clubcard in te voeren. In Nederland is iedereen dat gewend, maar daar is het nieuw. Ze vertrouwen hun persoonlijke gegevens niet graag toe aan instanties en doen moeilijk. Het stadion zal daarom minder gevuld zijn."

Al-Tamaari

"Ajax is natuurlijk een erg lastige tegenstander", sluit Cy af. "Maar APOEL zal er voor knokken. Ons niveau is vergelijkbaar met dat van PAOK. We hebben goede spelers in huis, zoals Musa (Suleiman Al-Tamaari, red.). Deze creatieve aanvaller zou makkelijk bij Ajax kunnen spelen. Als hij zijn dag heeft, kan hij iedereen aan. Het verhaal gaat dat hij al verkocht is, voor 15 miljoen euro. Dat is een enorm bedrag voor een club van Cyprus. Al met al denk ik dat de kans dat APOEL doorgaat, 35% - 65% in het voordeel van Ajax is."

Musa Suleiman Al-Tamaari Musa Suleiman Al-Tamaari

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore