Transfer

Kassa rinkelt opnieuw in Amsterdam: Dolberg naar Nice

29 augustus 2019 13:04 Aangepast: 29 augustus 2019 13:10
Beeld © Pro Shots / Ajax Images

Kasper Dolberg maakt per direct de overstap naar OGC Nice. De Fransen hebben een akkoord bereikt met Ajax over de transfer van de Deense spits.

Dat brengt Ajax via de officiële kanalen naar buiten. De Amsterdammers ontvangen ruim twintig miljoen euro voor Dolberg, die bij Ajax niet meer dan derde spits was achter Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar. Ook TSG Hoffenheim had naar verluidt interesse, maar wilde Dolberg slechts huren. De Deen zou een verhuurperiode niet hebben zien zitten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Kasper Dolberg wordt overal aangeboden in Europa'

Dolberg maakte in 2015 de overstap van het Deense Silkeborg IF naar Ajax. In Amsterdam begon hij in het onder-19 elftal, maar al snel bleek er meer in het vat te zitten. Uiteindelijk kwam Dolberg 119 wedstrijden in actie voor Ajax 1 waarin hij 45 keer tot scoren kwam. 

Seizoen 2016-2017

Het beste jaar van Dolberg was zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van Ajax. In het seizoen 2016-2017 maakte de jongeling indruk met zestien doelpunten en zes assists in 29 wedstrijden. AS Monaco hing direct aan de telefoon om de aanvaller over te nemen. Een bod van vijftig miljoen euro werd echter lachend afgewezen door de Amsterdammers. Drie jaar later vertrekt Dolberg alsnog, maar levert hij een stuk minder op dan destijds de verwachting was.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore