Enfant terrible

6 memorabele verhalen uit de carrière van Balotelli

09 april 2020 14:01 Aangepast: 09 april 2020 15:02

Mario Balotelli heeft in zijn leven al een aantal keer de voorpagina van de roddelpers gehaald. Het 'enfant terrible' gooide dartpijltjes op jeugdspelers, vernielde zijn eigen badkamer door vuurwerk af te steken en strooide geldbiljetten vanuit een rijdende auto naar buiten. VTBL zet de zes beruchtste verhalen van de Italiaan op een rijtje.

Dartpijlen gooien op jeugdspelers

In maart 2011 kwam Mario Balotelli negatief in het nieuws. De toen 20-jarige aanvaller van Manchester City zou zijn darttechniek geoefend hebben op de jeugdspelers van de club. Balotelli gooide op het trainingscomplex de pijltjes uit ‘verveling’ vanaf de eerste etage van het gebouw naar beneden. Gelukkig maakte een woordvoerder van Manchester City al snel bekend dat er niemand gewond was geraakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Balotelli is boos en vraagt om stilleggen competitie wegens coronavirus

Vuurwerk afsteken in badkamer

Balotelli en zijn vrienden vervelen zich, dus wat ga je dan doen? Juist! Vuurwerk afsteken. Mario en zijn vrienden gooien de vuurwerkjes vanuit de badkamer naar buiten. Alles gaat goed totdat de handdoeken vlam vatten en het vuur snel verspreidt. De brandweer komt met loeiende sirenes aan. Mario probeert nog om een koffer geld te redden maar de politie weet hem te overtuigen om niet naar binnen te gaan. Het ‘enfant terrible’ wijst een van zijn vrienden aan als dader en checkt vervolgens in bij een hotel.

Roken in de trein

Op weg naar de competitiewedstrijd tegen Fiorentina werd Balotelli beboet door de conducteur. Hij zat namelijk te roken op het toilet. Daarna ging hij lekker met zijn teamgenoten in de bagagerekken liggen.

Hakje voor open doel

Het was een 100% kans. Balotelli ging in in een oefenwedstrijd tegen LA Galaxy alleen op de keeper af. Dus wat doe je dan als je Balotelli heet? Een pirouette maken en met een hakje proberen te scoren. Het ging mis en Manchester City-coach Mancini was zo boos dat hij besloot om Balotelli direct te wisselen.

Boodschappen doen voor moeder

In oktober van 2011 stuurde de moeder van Balotelli zoonlief op pad om een strijkijzer en een strijkplank te halen bij het winkelcentrum. Balotelli ging op pad en kwam vijf uur later trots thuis met een trampoline, een tafeltennistafel en twee Vespa-scooters. Helaas voor moeders was hij het strijkijzer vergeten.

Bareigenaar €2000 betalen om Vespa in het water te rijden

In juli betaalde Balotelli, aan de kust van Napels, een bareigenaar 2000 euro om met zijn Vespa het water in te rijden......

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore