Voetbal

Toekomst Huntelaar zag er ooit anders uit: 'Het liefst blijf ik toch bij PSV'

19 augustus 2019 12:44 Aangepast: 19 augustus 2019 13:51
Beeld © Pro Shots / Joep Leenen

Klaas-Jan Huntelaar is inmiddels uitgegroeid tot een echte Ajacied. Toch zag het daar in 2002 niet naar uit. De toen 19-jarige spits had maar één doel voor ogen en dat was doorbreken bij PSV. "Ik wil hier de eerste jeugdspeler sinds lange tijd worden die een basisplaats afdwingt."

Dat zei hij destijds in een interview met Voetbal International. Het weekblad blikt met de kennis van nu terug op het interview dat Huntelaar 17 jaar geleden aan het blad gaf. De aanvaller stapte in de jeugd van De Graafschap over naar PSV, waar het slechts een kwestie van tijd leek voordat hij door zou breken. 

Het doel van The Hunter was duidelijk. "Sinds Boudewijn Zenden ben ik de eerste speler bij PSV die vanuit de jeugd rechtstreeks is doorgestroomd naar de A-selectie, met keeper Gino Coutinho. Ik wil ook de eerste jeugdspeler sinds lange tijd worden die een basisplaats afdwingt, dat is mijn doel. Zover is het nog niet, maar ik heb niet het gevoel dat ik achterlig op schema."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De mooiste doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar

Geen verhuur

Huntelaar keek in 2002 nog niet te ver vooruit. "Ik wil zo snel mogelijk naar het eerste. Daar wil ik voor knokken, ik denk niet zo veel na over loopbaanplanning. Bij veel jongens zie je dat ze eerst verhuurd worden, maar het liefst blijf ik toch bij PSV. Fysiek moet ik sterker worden en mijn snelheid kan beter. De trainers wijzen me op dat soort dingen, maar ook mijn vader doet dat. Hij is mijn meest kritische supporter."

Uiteindelijk wist Huntelaar in Eindhoven niet door te breken. Via AGOVV en sc Heerenveen kwam hij uiteindelijk bij Ajax terecht. Daar werd Huntelaar een grote speler. Na avonturen bij Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 is de goaltjesdief inmiddels alweer een aantal jaren actief in Amsterdam. Bij PSV zullen ze zichzelf nog regelmatig achter de oren krabben als ze Huntelaar weer zien juichen na een doelpunt van Ajax.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huntelaar denkt niet aan stoppen: 'Ik zit nog vol met energie'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore