Voetbal

FC Twente wil 'goodwill' kweken: 'Nogal wat gebeurd rond onze club'

19 augustus 2019 09:20 Aangepast: 19 augustus 2019 12:27
Beeld © Pro Shots / Erik Pasman

AZ neemt het donderdag in de play-offs van de Europa League op tegen FC Antwerp. Dat doen de Alkmaarders in het stadion van FC Twente. De club uit Enschede vraagt daarvoor geen huur en wil op die manier 'goodwill' kweken. "Er is in het verleden nogal wat gebeurd rond onze club."

Dat zegt directeur Paul van der Kraan in gesprek met Tubantia. AZ kan wegens problemen met het eigen stadion niet in Alkmaar spelen. De afgelopen drie wedstrijden was AZ te gast in Den Haag, maar wegens veiligheidsredenen is dat donderdag niet mogelijk. FC Twente schiet nu te hulp en hoopt daarmee weer wat krediet op te bouwen.

Van der Kraan: "Ons is er veel aan gelegen om weer enige goodwill in de eredivisie te hebben. Er is in het verleden nogal wat gebeurd rond onze club. Daarna zijn we een jaar uit de eredivisie geweest. Nu we terug zijn, hechten we er erg aan om weer normale verhoudingen te hebben met de andere clubs, de andere supporters en de KNVB. Dat is ons ook wat waard. Dit kan er een steentje aan bijdragen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

AZ - Antwerp te risicovol in Den Haag, vrees voor supportersrellen

Zoektocht

Voor AZ was de zoektocht naar een stadion voor het Europa League-duel geen eenvoudige. Van der Kraan: "FC Antwerp staat ook niet erg gunstig bekend. AZ heeft vijf stadions moeten benaderen. We hebben het welwillend in overweging genomen. We hebben het besproken met de gemeente en de politie en de uitkomst is: het duel kan hier veilig gespeeld worden."

AZ hoeft geen huur te betalen, maar dat wil niet zeggen dat de Alkmaarders er helemaal gratis van af zullen komen. "Er moet wel flink wat gebeuren. Het veld moet voor wat trainingen en de wedstrijd worden geprepareerd. De boarding rond het veld moet aangepast. Er zijn extra schoonmaakkosten. Extra inzet van verkeersregelaars en ga zo maar door."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Onderaannemers AZ-stadion betrokken bij meer ingestorte daken'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore