Voetbal

Van Gaal raakte Sneijder in het hart: 'Het was pijnlijk'

19 augustus 2019 07:47 Aangepast: 19 augustus 2019 08:04
Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Wesley Sneijder is onlangs gestopt met voetballen. De Nederlands recordinternational vond het na zijn periode in Qatar mooi geweest en gaat zich richten op andere dingen. "Het andere leven gaat nu beginnen."

Dat zegt Sneijder in gesprek met de NOS. Daarin blikt de oud-middenvelder terug op de mooiste, maar ook zwaarste periodes uit zijn loopbaan. Met name met Louis van Gaal is hij door een diep dal gegaan. "Van Gaal en ik hebben een zware periode gehad samen, wat niet fijn was. Hij heeft mij zeker geraakt. Diep ook, heel diep."

Daarmee doelt Sneijder op een periode waarin hij zijn aanvoerdersband bij Oranje kwijtraakte en zelfs een tijdje niet meer opgeroepen werd. "Hij deed dat misschien wel met de juiste bedoelingen, maar dat wil je op dat moment niet zien. Uiteindelijk zijn we goed uit elkaar gegaan, maar het was pijnlijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wesley Sneijder wordt zaakwaarnemer: 'Ik heb een streepje voor'

Mooiste moment

Eén van zijn hoogtepunten was uiteraard het WK 2010, waarin Sneijder met Oranje tot de finale kwam. Wanneer hem gevraagd wordt naar zijn mooiste moment op dat toernooi, komt er een opvallende reactie. "Als je iedereen zou moeten vragen naar mijn moment van dat toernooi, dan zouden ze zeggen de kopbal tegen Brazilië. Maar voor mij persoonlijk is die pass op Robben in de finale mooier."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Einde tijdperk Robben, Sneijder, Van Persie: 635 goals, 57 prijzen

Aanbiedingen

De bekendmaking dat Sneijder zijn laatste wedstrijd als profvoetballer had gespeeld, kwam vrij onverwachts. "Je kan maar een keer stoppen. Je denkt dan toch: misschien komt er nog wat moois. De meest gekke aanbiedingen zijn voorbijgekomen. Indonesië, India, Griekenland... Ik kan nog wel even zo doorgaan."

De aanbieding waar de kleine middenvelder op zat te wachten kwam niet meer en dus besloot hij dat het mooi was geweest. "Op een gegeven moment kreeg ik het gevoel: het zit er niet meer tussen. Het raakte me niet meer."

Wat de toekomst brengt moet nu blijken, Sneijder is niet zo van het plannen. "Ik heb mijn hele pad gevolgd op basis van mijn gevoel. Als je me een beetje kent, dan weet je: ik kijk nooit heel ver vooruit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Bommel ziet trainer in Sneijder: 'Altijd welkom bij PSV'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore