Belgisch voetbal

Kompany onder druk na dramatische start: 'Voel me verantwoordelijk'

18 augustus 2019 10:22 Aangepast: 18 augustus 2019 10:32
Beeld © Pro Shots / Isosport

Het gaat niet goed bij RSC Anderlecht. Na vier wedstrijden heeft de ploeg van speler-coach Vincent Kompany pas twee punten. Zaterdag ging de Belgische grootmacht met maar liefst 4-2 onderuit bij KV Kortrijk, Kompany bood na die wedstrijd zijn excuus aan. "Ik voel me verantwoordelijk."

Dat zei de verdediger/trainer tegen het Belgische Sporza. "Ik neem deze nederlaag op mij. Ik ga ervan uit dat elke tegengoal mijn fout zal zijn, als coach of als verdediger. Dat neem ik op mij." Anderlecht staat momenteel op een 13e plaats, slechts twee punten boven nummer laatst Cercle Brugge. De achterstand op koplopers Club Brugge en KV Mechelen is nu al opgelopen tot acht punten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anderlecht verliest ondanks treffer Vlap weer

Harder werken

Kompany is ondanks de teleurstellende resultaten niet van plan om aanpassingen te doen. "We zullen onze aanpak niet veranderen. Ik neem dit op mij en we werken harder. We gaan onze stijl en visie niet veranderen. Alleen moeten we er heel snel volwassenheid in krijgen."

Volgende week vrijdag wacht Anderlecht de topper tegen Genk. Een nu al cruciale wedstrijd voor Kompany, die er ondanks alles zin in heeft. "Misschien is dit de klap die de groep wakker schudt. Maar ze moeten niet twijfelen aan wat ze brengen, want dat is met momenten fenomenaal. Wie mij een beetje kent, weet ook dat ik nu al keihard uitkijk naar de match van vrijdag in Genk."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore