Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Cillessen diep in blessuretijd gepasseerd

17 augustus 2019 21:15

Jasper Cillessen wist in zijn eerste competitiewedstrijd voor Valencia maar liefst 100 minuten zijn doel schoon te houden, maar in de elfde minuut van de blessuretijd moest hij alsnog een tegendoelpunt incasseren. Mikel Oyarzabal passeerde de doelman van Oranje vanaf 11 meter en bezorgde Real Sociedad daarmee toch nog een punt in Mestalla: 1-1.

Heel lang zag het er naar uit dat Cillessen zijn debuut voor Valencia zou opluisteren met een zege. Kevin Gameiro zette de thuisclub een kwartier na rust op voorsprong. De Franse spits kon in blessuretijd ook nog zijn tweede treffer maken, maar hij schoot een strafschop over het doel. Dat bleek een dure misser, want ver in de extra tijd trok Oyarzabal de stand nog gelijk namens de ploeg van basiskracht Martin Ødegaard. Volgens databureau Gracenote was dit het 'laatste' doelpunt in La Liga in deze eeuw.

Cillessen was het na drie jaar bij FC Barcelona zat om steeds op de bank te zitten. De nummer 1 van het Nederlands elftal verhuisde daarom deze zomer naar Valencia. De Braziliaanse keeper Neto bewandelde juist de omgekeerde weg.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore