Voetbal

Barcelona verhuurt Philippe Coutinho aan Bayern München

16 augustus 2019 21:40 Aangepast: 17 augustus 2019 00:24
Beeld © Pro Shots / Imago

Philippe Coutinho speelt voor een jaar bij Bayern München. De twee clubs hebben elkaar gevonden in een huurcontract met een optie tot koop. De Spaanse kampioen betaalde begin vorig jaar nog 120 miljoen euro (plus 45 miljoen aan mogelijke bonussen) aan Liverpool om Coutinho over te nemen, maar de Braziliaan kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken in Camp Nou.

De aanvallende middenvelder tekende voor 21 doelpunten in 76 officiële wedstrijden. Hoewel Coutinho met Barcelona twee landstitels veroverde en ook een Spaanse beker pakte, wist hij niet zijn stempel op het spel van de Catalanen te drukken.

"Ik kan bevestigen dat ik woensdag in Barcelona was met technisch directeur Hasan Salihamidzic en dat we een akkoord bereikt hebben met zowel de club als de speler. We waren al een tijdje met Coutinho bezig. We nemen hem niet om zijn grote naam, maar puur vanwege zijn kwaliteiten", vertelt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de clubwebsite.

Niko Kovač is ontzettend blij met de nieuwe aanwinst. "Ik ben van mening dat niet alleen Bayern, maar de hele Bundesliga en eigenlijk heel Duitsland hoort uit te kijken naar de komst van zo'n topspeler naar deze competitie", aldus de trainer van Bayern München.

Coutinho vloog vrijdag wel mee naar Bilbao voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Athletic, maar hij maakte geen deel uit van de selectie. Naar verwachting wordt de 27-jarige international op korte termijn gepresenteerd in München.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore