Opmerkelijk

FC Groningen vraagt werkgevers fans vrij te geven voor uitduel tegen PSV

16 augustus 2019 11:20 Aangepast: 16 augustus 2019 12:18

PSV - FC Groningen is wegens Europese verplichtingen van de Eindhovenaren verplaatst van zaterdag 24 augustus naar woensdag 25 september. Met name de fans van FC Groningen zijn hier de dupe van. De club komt daarom met een bijzonder geste.

FC Groningen heeft een brief opgesteld richting de werkgevers van supporters. Hierin vraagt de club om een vrije dag voor de fans die mee naar Eindhoven willen. "Onlangs is onze uitwedstrijd tegen PSV verplaatst naar woensdag 25 september. De aftrap die avond is om 18.30 uur. Dat is vervelend voor uw collega, want hij/zij wil bij deze wedstrijd graag aanwezig zijn", staat daarin te lezen.

Groningen beseft dat supporters een dag vrij nodig hebben om naar Eindhoven af te kunnen reizen. "De steun van een vol uitvak in het Philips Stadion helpt ons bij het boeken van een positief resultaat. Daarom willen wij u vragen of u bereid bent om uw collega de mogelijkheid te bieden om ons aan te moedigen bij deze wedstrijd. Wij begrijpen dat dit niet een alledaags verzoek is en het invloed kan hebben op uw werkzaamheden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duel PSV - FC Groningen ruim een maand later

Tegenprestatie

Om de werkgevers te overtuigen komt FC Groningen met een mooi aanbod. "Wij willen u graag compenseren. In ruil voor uw bereidwilligheid bieden wij u als directeur aan om onze gast te zijn op het Ereterras bij één van onze komende thuiswedstrijden. U mag hierbij een relatie meenemen."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore