Opmerkelijk

Koreaanse Ronaldo-fan reist 7.500 kilometer voor confrontatie: 'Hij negeerde me'

16 augustus 2019 09:20 Aangepast: 16 augustus 2019 10:19
Beeld © Pro Shots / SIPA USA

In Zuid-Korea zijn ze al een tijdje klaar met Cristiano Ronaldo. De Portugese sterspeler weigerde te spelen in een oefenwedstrijd tussen sterspelers uit de K-League en Juventus. Veel Ronaldo-fans waren woest en wilden zelfs hun geld terug. Kwa Ji-Hyuk liet het daar niet bij zitten en zocht de confrontatie met CR7.

Daar had Hyuk volgens het Spaanse Marca wel wat voor over. De Koreaan stapte in het vliegtuig dat hem van Seoul naar Stockholm bracht. Een reis van liefst 7.500 kilometer. Juventus was namelijk in de hoofdstad van Zweden voor een oefenduel met Atlético Madrid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boze Zuid-Koreanen willen compensatie voor absentie Ronaldo

Confrontatie

Dat Ronaldo niet meedeed in de oefenwedstrijd in Korea, was volgens de Koreanen tegen alle afspraken in. Volgens Juventus-trainer Maurizio Sarri was er weinig aan de hand en was Ronaldo simpelweg niet fit genoeg om te spelen. 

Dat argument ging er bij Hyuk niet in. Hij boekte een kamer in hetzelfde hotel als waar de selectie van Juventus verbleef in Stockholm. Op het moment dat hij Ronaldo zag, stelde hij direct de vraag: "Waarom speelde je niet in Korea?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koreaanse competitie stuurt protestbrief naar 'arrogant' Juventus

Ex-fan

Hyuk kreeg niet de gewenste reactie van zijn held. "Hij negeerde me volledig", aldus de Koreaan. Momenteel speelt Hyuk met het idee in zijn hoofd om Ronaldo nog eens te confronteren, maar dan in Italië. Of het huwelijk tussen Hyuk en Ronaldo nog te redden is, dat is maar de vraag. De Koreaan noemt zichzelf inmiddels voormalig CR7-fan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore