Voetbal

Een mooi rijtje: Messi, Ronaldo of Van Dijk UEFA-speler van het jaar

15 augustus 2019 14:38 Aangepast: 15 augustus 2019 16:57

Virgil van Dijk neemt het tegen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi op voor de titel Speler van het Jaar. De aanvoerder van het Nederlands elftal won afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League en veroverde afgelopen woensdag de Europese Super Cup.

Van Dijk werd in april al verkozen tot speler van het jaar in Engeland. Hij kan als eerste Nederlander de prestigieuze prijs van de UEFA in de wacht slepen. Arjen Robben eindigde in 2014 als derde.

De winnaar wordt op donderdag 29 augustus bekend gemaakt tijdens de loting van de groepsfase voor de Champions League in Monaco.

De prijs is voor de speler die actief is in Europa en het beste gepresteerd heeft, voor zowel zijn club als land. Ronaldo (Juventus) won de prijs drie keer en Messi (FC Barcelona) twee maal. Vorig jaar ging de eer naar de Kroaat Luka Modric van Real Madrid.

De Ligt en De Jong

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong stonden ook op de shortlist van tien spelers, maar zij kregen niet genoeg punten van de jury - bestaande uit 80 coaches en 55 journalisten - om door te dringen tot de laatste drie.

Zij maken nog wel kans om te worden gekozen tot respectievelijk beste verdediger en beste middenvelder van het afgelopen seizoen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore