Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Eredivisie

Netflix-ster en Premier League-prof op proef bij VVV

15 augustus 2019 10:37 Aangepast: 15 augustus 2019 11:06
Cattermole (links), als speler van Sunderland, in duel met Darren Pratley van Charlton Athletic Beeld © Pro Shots / Action Images

Oplettende kijkers bij het trainingsveld van VVV-Venlo zullen donderdag even met de ogen hebben geknipperd. Staat daar nu een speler met meer dan 270 duels in de Premier League in de benen op het Limburgse kunstgras? En een bekend Netflix-gezicht bovendien? Jazeker, want de eredivisieclub heeft niemand minder dan Lee Cattermole op proef.

Aan de andere kant van Het Kanaal vergaarde de nu 31-jarige verdedigende middenvelder met name bekendheid als speler van Middlesbrough, Wigan Athletic en Sunderland.

Voor laatstgenoemde club speelde Cattermole tien jaar. In 2017 werd hij een ook nog een Netflix-beroemdheid door zijn rol in de documentaire 'Sunderland 'Til I die', waarin de club op de voet gevolgd wordt na degradatie naar de Championship.

Gele kaarten

Inmiddels is Sunderland een club in de Engelse League One, nog een niveau lager. Cattermole besloot er dit jaar zijn aflopende contact niet te verlengen en op zoek te gaan naar een 'nieuwe uitdaging'.

"Cattermole en VVV-Venlo hebben met elkaar afgesproken dat er in de aankomende periode bekeken wordt of club en speler bij elkaar passen", meldden de Limburgers op de eigen site.

De speler pakte in Engeland wel veel kaarten. In de Premier League 87 (!) gele en ook drie directe rode kaarten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore