Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Champions League

APOEL Nicosia-doelman Waterman: 'Ajax niet zo goed als vorig jaar'

15 augustus 2019 07:16 Aangepast: 15 augustus 2019 10:05
Beeld © Pro Shots / Action Images

De laatste horde die Ajax moet nemen om de groepsfase van de Champions League te bereiken, is APOEL Nicosia. Bij de ploeg van Cyprus staat Nederlander Boy Waterman onder contract. De oud-doelman van onder meer AZ en PSV kijkt uit naar het treffen. "Kom maar op!"

Voor Waterman wordt het een bijzonder tweeluik. "Dit is thuiskomen. Ik ben weliswaar in Lelystad geboren, maar ik heb van mijn negende tot mijn zestiende bij Ajax gespeeld. Dat ik daar mijn jeugd heb doorgemaakt, de belangrijkste jaren in mijn ontwikkeling, maakt deze ontmoeting heel speciaal", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

APOEL Nicosia mogelijke opponent Ajax

Mooie uitdaging

Waterman ziet Ajax als de grote favoriet, maar durft ook te dromen van een stunt. "De halvefinaleplaats in de Champions League heeft de bewondering die er al was vergroot. Ajax is over heel de wereld een grote club. En iedereen die ik hier spreek, is superpositief over de speelwijze en het inpassen van zelfopgeleide spelers door Ajax. Daar is men wel een beetje jaloers op."

Toch vrezen ze Ajax niet bij APOEL. "De mensen hier zien spelen tegen Ajax vooral als een heel mooie uitdaging. Ik heb de twee competitiewedstrijden en de duels in de derde voorronde gezien. Ajax is nog niet zo goed als vorig jaar. En dat kan ook niet."

 

Favoriet

Ajax kan volgens de 35-jarige keeper een heet avondje verwachten in Nicosia, maar is desondanks favoriet. "Op basis van de historie, de begroting, de selectie en het afgelopen jaar moét Ajax winnen. Maar kom maar op."

De kans dat Waterman tijdens de wedstrijden tegen Ajax onder de lat staat, lijkt behoorlijk klein. Hij is sinds dit seizoen namelijk zijn basisplaats verloren. "Ik heb dit soort dingen weleens eerder meegemaakt. Op de bank zitten is nooit leuk, maar het enige dat je kan doen is positief blijven en je best doen op trainingen, zodat je de trainer zijn ongelijk kan bewijzen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore