Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nieuws

De Jong had twijfels bij Barça: 'Niet het idee dat ze mij echt wilden hebben'

14 augustus 2019 17:09 Aangepast: 14 augustus 2019 17:34

Frenkie de Jong kan vrijdag op bezoek bij Athletic Club de Bilbao zijn competitiedebuut voor FC Barcelona maken. De middenvelder geniet enorm bij de Catalanen, maar had aanvankelijk twijfels over een transfer.

"Barcelona was altijd mijn droomclub", zegt de international van Oranje in VI. "Het voetbal dat de club al jaren speelt, de spelers die er hebben gespeeld en het stadion, het is een geweldige club. Het is niet gek dat veel jonge jongens Barcelona of Real Madrid als favoriete club hebben."

Interesse

Naast Barcelona heeft De Jong ook gesprekken gevoerd met Manchester City en Paris Saint-Germain. "Ik heb met Pep Guardiola gesproken, dat was geweldig. City is een mooie club en ze hebben een echte voetbalvisie. Ook met de trainer van PSG, Thomas Tuchel heb ik gesproken. Maxwell, de technische man van PSG heeft er alles aan gedaan om mij te halen. Het was fifty-fifty tussen die clubs, maar Barça bleef mijn droomclub."

Twijfels

Maar De Jong kreeg van Barcelona niet direct het gevoel, dat ze hem écht graag wilden hebben. "Ik had op een gegeven moment het idee dat dit simpelweg nog niet het moment was naar Barcelona te gaan."

Zijn zaakwaarnemer Ali Dursun gooide het over een andere boeg en deed een laatste poging. "Ali belde Barça op en vertelde dat ik wilde afzeggen. Toen-ie had opgehangen, zei hij: 'Wacht even af en neem de komende dagen niet op als je een Spaans nummer ziet'. Niet veel later belde Barcelona Ali weer. Pep Segura (directeur spelerszaken, red) wilde snel naar Nederland komen, met voorzitter Josep María Bartomeu, hoogstpersoonlijk en het liefst direct. Ik was blij. 'Heel graag', riep ik, maar Ali belde Barcelona en zei gewoon: 'Oké, na goed overleg met Frenkie kunnen we wel even wat tijd vrij maken, maar niet langer dan 45 minuten'. Ze kwamen en we hebben ook echt maar drie kwartier met ze gesproken. Na afloop bleven we nog even zitten. Ali, mijn vader en ik. Ik denk dat Ali het wel in mijn ogen zag, toen. Dat gesprek had zó veel vertrouwen gegeven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Genieten van deze beelden: Frenkie de Jong geeft voetballes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore