Voetbal

Karsdorp verkoos Feyenoord boven Premier League en Bundesliga

14 augustus 2019 09:15 Aangepast: 14 augustus 2019 16:25
Beeld © Pro Shots / Niels Boersema

Rick Karsdorp had dit seizoen ook in de Premier League of Bundesliga kunnen voetballen. Toch verkoos de vleugelverdediger oude liefde Feyenoord boven een nieuw buitenlands avontuur.

Dit werd duidelijk door een interview dat de rechtsback gaf aan Voetbal International. Onder meer Southampton en Fulham waren in de race voor Karsdorp. "Ook vanuit de Bundesliga, Turkije en Griekenland was er interesse, maar ik keek gewoon naar wat voor mij het beste zou zijn."

Voorkeur Feyenoord

"Als je twee jaar weinig hebt gevoetbald, moet je zorgen dat je dat weer wel kunt gaan doen", vervolgt de 24-jarige Nederlander. "Moet ik dan naar een club waar ik weer vol de concurrentiestrijd in ga? Bij Feyenoord is er ook concurrentie, maar normaal gesproken ga ik hier wekelijks spelen. Nou, dat gaf de doorslag in de beslissing."

Karsdorp speelde afgelopen weekend ruim een uur tegen sc Heerenveen (1-1). Donderdag doet hij wegens gebrek aan wedstrijdfitheid niet mee in de return tegen Dinamo Tbilisi, waar Feyenoord een 4-0 zege moet verdedigen. 

Miniatuurvoorbeeld
Transfer

Feyenoord huurt Karsdorp een jaar van AS Roma

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore