Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

PAOK-spelers woest op arbitrage: 'Het was elf tegen twaalf'

14 augustus 2019 07:43 Aangepast: 14 augustus 2019 09:23
Beeld © Pro Shots

PAOK Saloniki was na afloop van de uitschakeling tegen Ajax in de derde voorronde van de Champions League niet te spreken over de arbitrage in de Johan Cruijff Arena.

Abel Ferreira, trainer van PAOK, reageerde bij het Griekse Metrosport emotioneel. "Ik ben trots op mijn team, want ze hebben alles gegeven tot de laatste minuut. We geloofden er echt in en de tegenstander creëerde eigenlijk maar weinig echte kansen. De drie strafschoppen maakten het verschil en als het nodig was, had de scheidsrechter (de Engelse Craig Pawson, red.) ook nog wel een vierde gegeven."

Schandalig

Ook middenvelder Omar El Kaddouri sprak na afloop van een 'schandalige' arbitrage. "Het was elf tegen twaalf in Amsterdam. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt in mijn carrière. Het is schandalig wat er is gebeurd, de UEFA moet hier naar gaan kijken."

Miniatuurvoorbeeld
Derde voorronde

Ajax zwetend langs PAOK en naar play-offs Champions League

Dimitris Pelkas, aanvoerder van de Grieken, hield zich in. "Ik kan beter niets zeggen, want ik wil geen schorsing oplopen. Maar ik ben teleurgesteld. We hadden meer verdiend vandaag. We hadden echt door kunnen gaan en je zag in de slotfase dat het nog 3-3 had kunnen worden. Ik ben trots op onze ploeg."

Ajax versloeg PAOK over twee wedstrijden door na de 2-2 in Griekenland met 3-2 te winnen in Amsterdam. De ploeg van Erik ten Hag kreeg drie strafschoppen om die winst te behalen. Dusan Tadic benutte er twee. Aan de kant van PAOK zorgde Nederlander Diego Biseswar voor de doelpunten. 

De Amsterdammers nemen in het in de vierde en laatste voorronde van de Champions League op tegen APOEL Nicosia. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore