Transfer

Zijn deze transfervrije spelers een aanwinst voor de eredivisie?

13 augustus 2019 22:47 Aangepast: 14 augustus 2019 10:06
Keisuke Honda in 2009 voor VVV-Venlo in actie tegen Sparta. Beeld © ANP

Het seizoen is inmiddels begonnen, maar nog lang niet alle selecties zijn helemaal rond. Ook hebben nog niet alle spelers zonder contract een nieuwe club gevonden. VTBL zoekt uit welke transfervrije spelers mogelijk een aanwinst kunnen zijn voor de eredivisie.

Wilfried Bony

De Ivoriaanse spits maakte veel indruk bij Vitesse. Nadat Bony in 2013 topscorer van de eredivisie werd met 31 doelpunten, verdiende hij een transfer naar Swansea City. Doordat de sterke spits in anderhalf jaar 39 goals wist te maken, vertrok hij in de winter van 2015 voor maar liefst 32,3 miljoen euro naar Manchester City. Bij de Engelse topclub wist hij het nooit helemaal waar te maken. Na een verhuurperiode bij Stoke City keerde Bony in 2017 terug naar Swansea. Voordat zijn contract afliep, was de spits vorig seizoen nog op huurbasis actief in Qatar. Nu Bony weer transfervrij is, kan de bonkige spits een echte aanwinst zijn voor de eredivisie.

Keisuke Honda

Keisuke Honda groeide bij VVV-Venlo uit tot een ware sensatie. De Nederlandse top wist niet toe te slaan, waarna CSKA Moskou in 2010 zijn kans greep en de Japanse middenvelder naar Rusland haalde. Honda had vier jaar later zijn droomtransfer te pakken, toen hij transfervrij overstapte naar AC Milan. Later voetbalde de technische middenvelder nog in Mexico en Australië.

Deze zomer keerde de transfervrije Honda terug bij VVV om fit blijven. ''Ik stuurde VVV een berichtje of ik mee kon komen meetrainen en dat mocht.'' De 33-jarige middenvelder heeft al laten weten dat hij niet bij VVV zal terugkeren en dat een grote competitie zijn voorkeur heeft. Mocht een transfer uitblijven, dan zal hij voor veel eredivisieclubs een welkome aanwinst zijn.

Michel Vorm

De Oranje-international maakte in de zomer van 2011 de overstap van FC Utrecht naar Swansea City. In de Premier League groeide Vorm uit tot een betrouwbare sluitpost, wat hem drie jaar later een transfer naar Tottenham Hotspur opleverde. In Londen was hij voornamelijk tweede keeper achter Hugo Lloris, maar kwam de doelman toch nog 47 keer in actie voor de Spurs. De 35-jarige Vorm kan met al zijn ervaring een betrouwbare aanwinst zijn voor de eredivisie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore