Voetbal

NAC-supporters dreigen met actie tegen verhoogde bierprijs

13 augustus 2019 18:35 Aangepast: 13 augustus 2019 19:34
Bier is in Breda belangrijk bij het 'Avondje NAC' Beeld © Pro Shots/Joep Leenen - ANP

De fans van NAC Breda gaan mogelijk vrijdagavond actie voeren. De Brabantse supporters zijn boos over het feit dat de prijs van bier met 20 cent verhoogd is."Dat moet worden teruggedraaid", aldus supportersgroep Breda Loco's.

De fans van NAC staan bekend als stevige drinkers bij een voetbalwedstrijd van hun club, en zijn dan ook de grootste bierdrinkers van alle Nederlandse voetbalfans. Ze zijn dan ook niet blij met de nieuwe prijs van een pilsje. Een biertje in het Rat Verlegh Stadion gaat voortaan 2,70 euro kosten in plaats van 2,50 euro. De supporters van NAC Breda willen hun onvrede uiten door in de rust van het duel tegen Helmond Sport de verkooppunten te blokkeren. Volgens Horeca-exploitant NHG kan het niet anders dan de prijs verhogen.

In het stadion van NAC Breda hangt een spandoek met de tekst: "The only thing we fear, is running out of beer" In het stadion van NAC Breda hangt een spandoek met de tekst: "The only thing we fear, is running out of beer"
Niet iedereen kan dat betalen. Het moet worden teruggedraaid

''Wij zijn nu de boeman en dat is niet eerlijk'', aldus Ebert Dollevoet van NHG Horeca Group. ''Mijn leveranciers verhogen aan de achterkant ook hun prijzen. Er wordt al jaren maar verhoogd en verhoogd, één of twee keer per jaar. Dat moet ik een keertje doorrekenen naar de consument. Echt, dan is 20 cent redelijk.''

Dollevoet gaat de supporters uitleggen waarom de prijsstijging noodzakelijk is. ''In het hoofdgebouw bij NAC heb ik al jaren geen prijsverhoging doorgevoerd. Maar donderdag is er een vergadering van de Clubraad van NAC en daar zal ik bij zijn om tekst en uitleg te geven''

Mark Rutte weet de smaak

Onze minister-president weet hoe het kostbare biertje smaakt in het Rat Verlegh Stadion. Mark Rutte zat vorig jaar op de tribune tijdens de derby tegen Willem II en was zichtbaar in z'n nopjes met de smaakvolle gouden rakker. 

Eerder waren de fans van NAC ook al boos op de rechterhouder van de voetbalwedstrijden van hun club in de Keuken Kampioen Divisie, Fox Sports. De duels van de club uit Breda zouden niet vaak genoeg in z'n totaliteit uitgezonden worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Boze NAC-fans plannen bezoek aan redactie FOX: 'Breda is coming!'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore