Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Personeel Bury FC smeekt eigenaar bod te accepteren

13 augustus 2019 15:37 Aangepast: 13 augustus 2019 17:21
Bury FC tijdens de voorbereiding tegen Liverpool Beeld © Pro Shots / Action Images

Het voortbestaan van Bury FC is in gevaar. De club uit de Engelse League One zit in financieel zwaar weer en dat moet snel worden opgelost. Die oplossing is dichtbij, maar eigenaar Steve Dale heeft nog niet van zich laten horen. Medewerkers doen daarom een oproep.

"We hebben een heel goed bod binnengekregen voor de verkoop van Bury FC", zeggen medewerkers van de club in een statement op de website. "Dit bod is het enige redmiddel voor onze club en we smeken de eigenaar het te accepteren."

Eerder vertelde Dale dat hij bereid is de club te verkopen, onder andere vanwege zijn slechte gezondheid en de moeilijke relatie die hij heeft met de EFL, de organisatie die de competities onder de Premier League vertegenwoordigt. Hij deelde echter ook mede dat hij Bury FC niet van de hand wilde doen voordat de financiële stabiliteit hersteld is.

12 punten in mindering

De League One is al twee speelronden onderweg. 'The Shakers' speelden echter nog geen enkel duel en het derde competitieduel en een duel in de League Cup zijn al afgelast. Ook hebben ze 12 punten in mindering gekregen, vanwege ongeoorloofde manieren om de financiële situatie om te draaien.

Bury FC heeft tot 23 augustus om te voorkomen dat zij definitief uit de competitie worden gezet.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore