Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Onvergetelijk

Nagenieten: 5 momenten waarop Sneijder heel Nederland liet juichen

13 augustus 2019 13:22 Aangepast: 13 augustus 2019 17:11
Beeld © Pro Shots / Peter Lous

Tussen neus en lippen door je afscheid van je indrukwekkende profbestaan mompelend bekendmaken bij FC Utrecht TV: Wesley Sneijder (35) deed het gewoon. Wat resteert, zijn prachtige herinneringen en verhalen van de kleine, grote man. Op deze vijf momenten liet de tweebenige middenvelder in ieder geval heel Holland liet juichen.

Nederland - Schotland

Oranje dreigt deelname aan het EK van 2004 mis te lopen, omdat de eerste wedstrijd in de play-off tegen Schotland knullig verloren ging. Aan de hand van een pas 19-jarige, maar hondsbrutale Sneijder, haalt Oranje vreselijk hard uit in de return: 6-0. Extra mooi voor hem is dat Sneijder speelt aan de zijde van Edgar Davids, van wie hij vroeger een poster aan de muur had hangen.

Nederland - Italië

Het Oranje van bondscoach Marco van Basten laat op het EK van 2008 voetbal zien om van te watertanden. Met Sneijder als aanvallende middenvelder, in plaats van verdedigende zoals op het WK van 2006, wordt eerst geregend wereldkampioen Italië hardhandig opzijgezet: 3-0. Zijn 2-0 komt voort uit een van de mooiste counters vertoond op een groot toernooi.

Nederland - Frankrijk

Op datzelfde EK maakt Sneijder zijn misschien wel mooiste goal in het oranje shirt. De middenvelder speelt sowieso een hoofdrol tijdens het demasqué van vicewereldkampioen Frankrijk. Hij geeft een assist bij de geweldige 3-1 van Arjen Robben en is verantwoordelijk voor het prachtige slotakkoord: 4-1.

Nederland - Brazilië

Oranje kruipt op het WK van 2010 door het oog van de naald tegen Brazilië. In de eerste helft van deze kwartfinale heeft de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk weinig te vertellen. In het tweede bedrijf knokt Nederland zich in de wedstrijd en schiet/kopt de in topvorm verkerende Sneijder Oranje met twee goals naar de halve finale.

Nederland - Mexico

Sneijder helpt zijn ploeg opnieuw uit de brand op het WK van 2014. In de achtste finales tegen Mexico heeft Oranje het zwaar en kijken 'we' tegen een achterstand aan. Totdat de 88ste minuut aanbreekt en Sneijder zijn enige veldgoal op dit toernooi zal maken. De middenvelder pegelt snoeihard binnen en legt zo de basis voor een 2-1 overwinning.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore