Snelle transfer

Derde club in half jaar tijd voor Wöber

13 augustus 2019 13:50 Aangepast: 13 augustus 2019 15:11
Wöber in zijn tijd bij Ajax

Maximilian Wöber laat Sevilla alweer achter zich. Na een half seizoen maakt de Oostenrijker de overstap naar Red Bull Salzburg.

Wöber is pas 21 jaar, maar inmiddels al aan zijn vierde club toe. In januari maakte hij nog voor 10.5 miljoen de overstap van Ajax naar Sevilla, maar dat is geen succes gebleken. Na een sterk begin verdween de Oostenrijker langzaam uit de basis, mede door een knieblessure. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan zeven wedstrijden competitiewedstrijden in de hoofdmacht van Sevilla. 

Met de overstap naar Salzburg keert Wöber terug naar zijn vaderland, waar hij eerder voor Rapid Wien speelde. "Ik kijk ernaar uit om te spelen bij een topclub", zegt Wöber. "Het is belangrijk dat we ons geplaatst hebben voor de Champions League. Daar wil ik mij als jonge speler laten zien." 

Transferrecord

Volgens verschillende Spaanse media betaalt Red Bull Salzburg, inclusief bonussen, 12 miljoen voor Wöber. Dat zou meer dan een verdubbeling betekenen van het clubrecord. De Oostenrijkers betaalden hiervoor nog niet meer dan 5 miljoen voor een speler.

Dat deden ze deze zomer onder anderen voor Rasmus Kristensen. Door de transfer van Wöber worden de twee oud-Ajacieden dus weer ploeggenoten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore