Legends

Einde tijdperk Robben, Sneijder, Van Persie: 635 goals, 57 prijzen

13 augustus 2019 10:26 Aangepast: 13 augustus 2019 12:05
Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Voor iedere Nederlander met een voetbalhart is het een bijzonder pijnlijke zomer. Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder besloten alle drie te stoppen met profvoetbal. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk met 1771 wedstrijden, 635 doelpunten, 398 assists en liefst 57 prijzen.

Arjen Robben 

De beslissing voor Arjen Robben leek het moeilijkst deze zomer. Dat de aanvaller bij Bayern München zou vertrekken stond vast, maar hij had nog voldoende opties om er een jaartje aan vast te plakken. Zo had Mark van Bommel zijn oud-collega graag nog bij PSV gezien. Robben besloot echter dat het mooi geweest was. Mede door zijn blessuregevoeligheid leek stoppen hem de beste keus. 

Daarmee komt er een einde aan een fenomenale carrière. Robben speelde liefst 602 wedstrijden voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en FC Bayern München. Hij scoorde daarin 209 keer en gaf 158 assists. Van het groepje Robben, Sneijder, Van Persie is de in Bedum geboren Robben de absolute prijzenpakker. Liefst 30 keer mocht hij een trofee in ontvangst nemen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjen Robben zet punt achter zijn loopbaan

Robin van Persie

In tegenstelling tot Robben, kwam Robin van Persie wel terug naar Nederland. Hij sloot zijn loopbaan uiteindelijk af als aanvoerder van 'zijn' Feyenoord. De sterspeler die hij eerder in Engeland was werd Van Persie niet meer, maar nog iedere week liet hij zijn enorme klasse zien in het shirt van de Rotterdammers. Op 36-jarige leeftijd vond rasvoetballer Van Persie het mooi geweest.

De Rotterdammer maakte zijn debuut in het profvoetbal voor Feyenoord en vertrok vervolgens naar Engeland. Bij Arsenal en Manchester United ontpopte Van Persie zich tot een van de grootste Nederlandse voetballers ooit. Via Fenerbahçe SK kwam RVP weer terug in Nederland. Van Persie speelde 596 wedstrijden, maakte 274 doelpunten, 98 assists en won 7 prijzen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Persie heeft genoten van zijn carrière

Wesley Sneijder

Als laatste maakte Wesley Sneijder maandag bekend te stoppen met voetballen. De tweebenige middenvelder was al langere tijd niet meer actief op het allerhoogste niveau. Het afgelopen seizoen kwam hij zelfs nauwelijks nog in actie voor zijn club Al-Gharafa in Qatar. Toch mag Sneijder terugkijken op een fantastische carrière. Met Ajax, Real Madrid, Inter, Galatasaray en OGC Nice op zijn CV heeft de recordinternational het ver geschopt in het voetbalwereldje. 

573 wedstrijden heeft de kleine middenvelder in de benen. Daarin scoorde hij 152 keer en gaf hij liefst 142 assists. Net als Robben is ook Sneijder een echte prijzenpakker. 20 keer won hij eremetaal. Toch had zowel Sneijder, Robben als Van Persie waarschijnlijk heel wat prijzen in willen leveren voor die ene misgelopen prijs in 2010. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Bommel ziet trainer in Sneijder: 'Altijd welkom bij PSV'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore