Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Sprookje

Van reservedoelman bij AFC Rochdale naar Europese Super Cup

13 augustus 2019 09:32 Aangepast: 13 augustus 2019 11:48
Beeld © Pro Shots / Action Images

Woensdagavond nemen Liverpool en Chelsea het tegen elkaar op in de strijd om de Europese Super Cup. Voor doelman Andy Lonergan is het treffen tussen de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa League wel heel bijzonder. Hij zit voor het eerst in zijn loopbaan op de bank op het hoogste niveau.

Bij de naam Andy Lonergan gaat er bij weinig voetbalkenners direct een lampje branden. Dat is ook niet zo gek. De 35-jarige keeper is namelijk de reserve-reserve-doelman van Liverpool. Door de blessure van Alisson Becker en het vertrek van de sluitposten Simon Mignolet en Loris Karius lonkt echter voor hem een plaats in de selectie in een Europese finale.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Liverpool enkele weken zonder doelman Alisson

Sprookje

Trainer Jürgen Klopp heeft nog wel het geluk dat Liverpool recent met Adrián een nieuwe doelman heeft aangetrokken. Achter de 32-jarige keeper staat echter geen back-up klaar. Caoimhun Kelleher, die vanuit de jeugd is doorgeschoven, is normaal derde doelman, maar ook hij kampt met een blessure. 

Om die reden komt er voor Lonergan een sprookje uit. De veteraan reikte nooit verder dan de krochten van het Engelse voetbal. Vorig seizoen speelde hij voor AFC Rochdale, waar hij tweede keus was op het derde niveau in Engeland. Verder kwam hij uit voor clubs als Preston North End, Bolton Wanderers en Leeds United. 

Mocht het woensdag tot een invalbeurt komen, dan zou het voor Lonergan zijn allereerste wedstrijd op het hoogste niveau zijn. De ervaren goalie kwam wel al tot ruim 350 wedstrijden in de Championship en de lagere Engelse divisies. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Transferzomer Liverpool: Van den Berg nog steeds duurste aankoop

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore