Storm

Dak van AZ-stadion gedeeltelijk ingestort

10 augustus 2019 18:11 Aangepast: 11 augustus 2019 15:56
Een deel van het AFAS-stadion is ingestort. Beeld © AZ

Heftige beelden uit Alkmaar: een deel van het AFAS-stadion van voetbalclub AZ is vanmiddag ingestort. Een groot gedeelte van het dak is bezweken door de harde wind.

Het stuk dak is ongeveer twintig meter breed, en viel op de Molenaar-tribune. Volgens de veiligheidsregio Noord-Holland is het dak ingestort door de zomerstorm die vandaag woedde. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

"Er was niemand in het stadion ten tijde van het instorten", vertelt een woordvoerder van de club. "De directie en betrokkenen van de club zijn nu onderweg. We kijken nog wat de oorzaak is."

 

Op het dak van het stadion liggen 1725 zonnepanelen. Of dit op de een of andere manier heeft bijgedragen aan het instorten van het dak wordt onderzocht.

Geen wedstrijd

AZ zou dit weekeinde geen wedstrijd in het stadion spelen. De ploeg uit Alkmaar speelt zondagmiddag op bezoek bij RKC Waalwijk. Wel zou Jong-AZ maandag in actie komen in het AFAS-stadion. De eerstvolgende wedstrijd van de hoofdmacht van AZ stond donderdagavond op het programma, als Marioepol uit Oekraïne op bezoek komt.

"AZ gaat zo snel mogelijk in overleg met de KNVB en UEFA over de locaties van de aanstaande thuisduels", laten de Alkmaarders weten.

De spelers van de selectie trainden vandaag vanwege het stormachtige weer op een andere locatie overdekt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore