Voetbal

Reus wijst op Schalke-blauw van Grosskreutz: 'Wat vind je daar nou van?'

10 augustus 2019 10:05 Aangepast: 10 augustus 2019 11:17

Het was een bijzondere avond vrijdag voor Kevin Grosskreutz. De oud-speler en groot fan van Borussia Dortmund nam het in de eerste ronde van de DFB Pokal met KFC Uerdingen 05 op tegen Die Borussen. Dortmund won met 0-2, maar voor de wereldkampioen van 2014 werd het een avond om nooit te vergeten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het wonderlijke verhaal van Kevin Grosskreutz: de ultra die vandaag 5 jaar geleden wereldkampioen werd

Na afloop stond hij BVB TV te woord samen met zijn vriend Marco Reus. De aanvoerder van Dortmund kon het niet laten om over de kleur van het shirt te beginnen dat Grosskreutz droeg. De middenvelder rijdt normaal zelfs met een grote boog om Gelsenkirchen heen, maar droeg nu een blauw-wit shirt. "Wat vind je eigenlijk van de kleur van zijn shirt?", vroeg Reus met een brede grijns.

"Daar zeg ik maar niets over", was de reactie van Grosskreutz. De oud-international genoot met volle teugen van de wedstrijd tegen zijn oude vrienden en had vooraf al wat dolletjes met Reus. "Ik belde hem een dag voor de wedstrijd om negen uur op en hij lag gewoon al in bed. Op die leeftijd is hij dus al, dat ie zoveel slaapt nodig heeft", zei Reus met een brede lach op zijn gezicht.

Publiekslieveling

Uiteindelijk had Reus ook nog wat serieuze woorden over voor zijn kameraad. "Het moet voor hem heel bijzonder zijn geweest. Als je jarenlang voor Borussia hebt gespeeld kun je bijna niet uitleggen hoe dit voelt denk ik. Je zag het ook aan de fans na de wedstrijd. Iedereen stond voor hem op en gaf applaus. Dat heeft hij ook verdiend. Hij is een Dortmunder-jongen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Droomdag voor wereldkampioen Grosskreutz: nog één keer tegen 'zijn' Dortmund

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore