Voetbal

'Real Madrid en Van de Beek stellen transfer een jaar uit'

10 augustus 2019 09:18 Aangepast: 10 augustus 2019 11:04
Beeld © Pro Shots / Thomas Bakker

Naar verluidt stelt Donny van de Beek zijn overstap naar de Primera Division uit tot 2020. Er zal eerst ruimte gemaakt moeten worden in de kleedkamer van Real Madrid voordat de middenvelder van Ajax naar het Bernabéu kan verhuizen.

Zaterdagochtend meldt de Spaanse krant Mundo Deportivo dat de plannen van Real Madrid, om Donny van de Beek deze zomer naar de Spaanse hoofdstad te halen, gewijzigd zijn. De 22-jarige Oranje-international zal pas in 2020 de overstap maken. Naar verluidt zal eerst een aantal spelers van De Koninklijke richting de uitgang moeten vertrekken, zodat trainer Zinedine Zidane 'eindelijk' aan een eigen formatie kan bouwen.

Na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse (2-2), sprak de middenvelder voor de camera van FOX Sports over de interesse van Real Madrid en kreeg hij mee dat de Ajax-fans hem nog graag een seizoen zagen blijven in Amsterdam. "Donny nog een jaar, nog een jaar", zongen ze. "Ja, daar heb ik wel iets van meegekregen", reageerde de middenvelder.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Van de Beek: 'Real en Ajax allebei geweldig'

Goed nieuws in Amsterdam

Voor Ajax zou dat het volgende goede nieuws in vier dagen betekenen. Eerder deze week wisten de Amsterdammers ook al David Neres en Hakim Ziyech voor zich te behouden. De contracten van beide spelers werden verlengd, waarmee een overstap zo goed als uitgesloten is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Hakim Ziyech verlengt zijn contract bij Ajax tot 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`