Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Stam verrast door transfers Feyenoord: 'Moest het zo snel?'

07 augustus 2019 15:46 Aangepast: 07 augustus 2019 16:32
Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Jaap Stam is onaangenaam verrast door de plotselinge verschuivingen in de selectie bij Feyenoord. Het gaat de oefenmeester met name om het snelle vertrek van Jeremiah St. Juste, die op weg is naar het Duitse FSV Mainz 05.

Het irriteert Stam dat Feyenoord net vóór het Europa League-duel met Dinamo Tbilisi afscheid moet nemen van St. Juste. "Moest het zo snel? Die vraag stel ik mezelf ook. Ik ben sowieso verrast door wat er nu allemaal gebeurt. Dat heb ik intern ook aangegeven. Dan begrijpen ze me ook wel, maar de situatie bij de club is nu eenmaal zo dat er niet veel mogelijk is", zo legt hij uit tijdens de persconferentie.

De coach had graag gezien dat St. Juste nog een dag langer beschikbaar was geweest voor de Rotterdammers, zodat hij mee had kunnen doen tegen Tbilisi. Dat had geen problemen opgeleverd voor FSV Mainz 05, aangezien de Duitsers niet Europees actief zijn.

 

Vertrouwen

Verder geeft hij aan dat de laatste linie erg dun bezet is. "Als je kijkt naar selectie en aantal verdedigers, dan is er niet veel smaak. De vier die gaan spelen moeten het laten zien." Toch heeft Stam vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd, die donderdagavond om 19.30 uur begint. "Ik heb er wel een goed gevoel over. Ik heb namelijk gezien met welke inzet de jongens die er wel zijn, toewerken naar die wedstrijd."

Miniatuurvoorbeeld
Transfers

Officieel: Karsdorp keert terug bij Feyenoord

Feyenoord zit echter niet stil. Zo werden Liam Kelly, Leroy Fer, Luciano Narsingh en Nick Marsman eerder al gepresenteerd en hopen de Rotterdammers ook Rick Karsdorp (op huurbasis) aan te trekken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore