Voetbal

Van Bommel over Lozano: 'Ik had hem niet nodig'

03 augustus 2019 23:33 Aangepast: 04 augustus 2019 09:18
Beeld © ProShots / Michael Bulder

Trainer Mark van Bommel van PSV wekte verbazing door Hirving Lozano niet te laten beginnen aan de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-1). Vervolgens liet hij de Mexicaan ook niet invallen.

"Ik heb voor anderen gekozen", verklaarde Van Bommel na de wedstrijd. "Ik zeg niet dat hij (Lozano, red.) niet goed was, maar wel dat ik de anderen liever in het veld had staan dan Lozano. Met anderen dacht ik de meeste kans om te winnen te hebben."

Hirving Lozano bleef de hele wedstrijd tegen FC Twente op de bank. Hirving Lozano bleef de hele wedstrijd tegen FC Twente op de bank.

Van Bommel benadrukte dat zijn beslissing niets had te maken met een mogelijke transfer van Lozano naar Napoli. Ook wilde hij de Mexicaan niet straffen voor het feit dat hij dinsdag teleurgesteld reageerde toen hij in de uitwedstrijd tegen FC Basel werd gewisseld. "Dan mag je best teleurgesteld zijn", stelde Van Bommel voor de camera van FOX Sports. "Het was een sportieve beslissing om Lozano niet te laten spelen. Ik had Chucky vandaag niet nodig. Waarom ik hem dan heb meegenomen? Ik moet toch ook wisselspelers op de bank hebben."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore