Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Champions League

De mogelijke tegenstanders van Ajax in de CL-play-offs

01 augustus 2019 09:07 Aangepast: 01 augustus 2019 14:40
Beeld © ProShots / Stanley Gontha

Komende dinsdag opent Ajax het nieuwe Europese seizoen tegen PAOK Saloniki. De Amsterdammers nemen het in de derde voorronde van de Champions League over twee wedstrijden op tegen de Griekse landskampioen en bekerwinnaar. Als de winnaar van de Johan Cruijff Schaal deze horde neemt, kan Ajax zes mogelijke tegenstanders treffen in de play-offs.

Ajax komt één van de volgende teams tegen als het PAOK Saloniki weet uit te schakelen in de derde voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag moet het dan opnemen tegen Young Boys (Zwitserland), Slavia Praag (Tsjechië) of de winnaars van de wedstrijden APOEL Nicosia (Cyprus) - Qarabag FK (Azerbeidzjan) en NK Maribor (Slovenië) - Rosenborg BK (Noorwegen). 

Rosenborg zorgde er in het seizoen 2017-2018 voor dat de Europa League-finalist van het jaar ervoor, voor het eerst in 51 jaar, uitgeschakeld werd voor Europees voetbal.

Ajax wist tegen Rosenborg voor het eerst sinds 1966 de groepsfase van Europees voetbal niet te bereiken. Ajax wist tegen Rosenborg voor het eerst sinds 1966 de groepsfase van Europees voetbal niet te bereiken.

Eerst staat komende dinsdag (6 augustus) de wedstrijd in Griekenland op het programma. Een week later (13 augustus) vindt de return in de Johan Cruijff ArenA plaats. Mocht Ajax uitgeschakeld worden door PAOK, dan moeten de Amsterdammers, net als PSV, voorrondes spelen voor de groepsfase van de Europa League. Ajax zal dan in de play-offs fase instromen, een ronde verder dan de Eindhovenaren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

De route naar de Europa League: PSV is er nog lang niet

Ajax uithangbord in Europa

Leo Beenhakker vindt dat Ajax in Europa het uithangbord is van de eredivisie. De Amsterdammers zullen voorlopig de Nederlandse eer hoog moeten houden buiten onze landsgrenzen en volgens de oud-trainer van Ajax heeft de club dat te danken aan uitstekend werk van de huidige directie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Beenhakker: 'Ik verwacht dat Ajax voorlopig de vaandeldrager van het Nederlandse voetbal is'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore