Nieuws

Beenhakker: 'Ik verwacht dat Ajax voorlopig de vaandeldrager van het Nederlandse voetbal is'

01 augustus 2019 07:16 Aangepast: 01 augustus 2019 09:06
Beeld © Pro Shots / Marcel van Dorst

Leo Beenhakker is lovend over de directie van Ajax en voorspelt dat de Amsterdammers de komende jaren de dienst gaan uitmaken in de Eredivisie.

In een interview met DeTelegraaf geeft Don Leo zijn mening over de concurrentie tussen Ajax, PSV en Feyenoord. "Of ik de zorg van een Ajax-hegemonie deel? Ik weet niet of het een zorg is. Maar die zie ik er wel komen. Ajax ligt duidelijk voor op PSV en nog véél duidelijker op Feyenoord. Ik verwacht dat Ajax voorlopig nationaal en internationaal de vaandeldrager van het Nederlandse voetbal is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

FIFA-nominaties De Jong, De Ligt en Van Dijk

Groot compliment

De oud-trainer van Ajax geeft de directie van de Amsterdammers een groot compliment. "Zij hebben hun eigen goede financiële positie gecreëerd en kunnen daardoor dingen op de transfermarkt doen die voor de andere topclubs onmogelijk of in elk geval moeilijker zijn."

"En met de enorme inkomende transfersommen van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt in deze periode zal de kloof voorlopig niet kleiner worden. Zeker niet als Ajax er ook nog eens in slaagt om de groepsfase van de Champions League te halen. De sportieve toekomst van Ajax ziet er gewoon goed uit. En dat heeft de leiding knap afgedwongen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore