Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Biermerk Budweiser nieuwe sponsor Ajax voor 2 miljoen per jaar

24 juli 2019 07:29 Aangepast: 24 juli 2019 10:47
Ajax-aanwinst Quincy Promes. Beeld © ANP

Ajax heeft er een nieuwe sponsor bij. Het Amerikaanse Budweiser, het grootste biermerk ter wereld, betaalt tot en met 2025 twee miljoen euro per jaar aan de Amsterdamse voetbalclub, meldt De Telegraaf.

Dat is een bedrag dat het leeuwendeel van de hoofdsponsors in de eredivisie niet eens betaalt, schrijft de krant. De club reageerde niet direct op een verzoek om commentaar. 

Update 9.45 uur:

AB InBev, eigenaar van het merk, wil het bedrag niet bevestigen tegenover RTL Z omdat hier afspraken over zijn gemaakt met de club. Wel vertelt de woordvoerder dat het om een verbeterd contract gaat met de club, AB InBev was al sponsor via het merk Jupiler. 

Dat wordt nu dus Budweiser, een merk waarmee AB InBev de strijd aan wil gaan met Heineken. De brouwer heeft grootste plannen met het merk in Nederland, vertelde Nicolas Bartholomeeusen al aan RTL Z. Als directeur van AB InBev Nederland is hij ook verantwoordelijk voor 'Bud'. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Budweiser wil Nederlandse markt bestormen en 'opfrissen'

Twee merken in Johan Cruijff Arena

Een saillant detail van het partnership met Ajax is dat Heineken de biersponsor in de Johan Cruijff Arena is. Fans van de club krijgen dus nog bier van de Nederlandse concurrent van de Belgische bierreus. In de bestuurskamer, een aantal skyboxen en op sportpark De Toekomst gaat Budweiser geschonken worden. 

Het bedrag dat de bierreus betaalt staat overigens in schril contrast met de honderden miljoenen die de club in het afgelopen seizoen bij elkaar voetbalde in de Champions League en door de verkoop van sterspelers Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt.

Ook in vergelijking met andere sponsoring gaat het om een bescheiden bedrag. Zo betaalt kledingsponsor Adidas naar verluidt een kleine 50 miljoen euro om zes jaar lang de kleding voor de Amsterdammers te verzorgen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lucratiefste seizoen ooit voor Ajax dankzij De Ligt-miljoenen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore