Video

Sevilla-speler maakt excuses na doodschop: 'Afschuwelijke actie van mij'

22 juli 2019 11:56 Aangepast: 22 juli 2019 16:20
Yasser Larouci (Liverpool) valt na de grove overtreding van Sevilla-verdediger Joris Gnagnon. Beeld © AFP

Sevilla won in de nacht van zondag op maandag in een oefenwedstrijd met 1-2 van Champions League-winnaar Liverpool. Het opvallendste moment in die wedstrijd was de actie van Joris Gnagnon. De verdediger van Sevilla trapte de 18-jarige Yasser Larouci namelijk op schandalige wijze doormidden.

Oefenwedstrijden zijn meestal vriendschappelijk, maar Gnagnon zette in de 76e minuut een zeldzaam harde tackle in. Daarbij schopte hij de 18-jarige Larouci snoeihard onderuit. Na een directe rode kaart ging de Franse middenvelder onder een flink fluitconcert naar de kleedmaker. 

Larouci kon door een blessure de wedstrijd niet afmaken. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is, maar trainer Jürgen Klopp zei na de wedstrijd dat het mee lijkt te vallen. 

Gnagnon had na de wedstrijd toch wel spijt van zijn actie. Via een statement op Twitter bood hij zijn excuses aan voor zijn tackle. "Ik wil graag publiekelijk mijn excuses maken aan Liverpool, de familie van de speler en de supporters", schrijft hij. "Het was een afschuwelijke actie van mijn kant. Dit hoort niet op een voetbalveld thuis. Ik bid voor de speler en zijn familie."

 

De Jong, Van Dijk en Wijnaldum 

Sevilla wist de wedstrijd overigens met tien man alsnog te winnen. In de 90e minuut maakte Alejandro Pozo de winnende treffer na goed voorbereidend werk van Munir El Haddadi. 

Op dat moment stond van de Nederlandse spelers alleen nog de 17-jarige Ki-Jana Hoever op het veld. In de eerste helft waren er een stuk meer Nederlanders op het veld: Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum speelden de eerste helft voor Liverpool, en Luuk de Jong maakte 45 minuten voor Sevilla. Ondanks een paar goede kansen, kwam de spits niet tot scoren voor zijn nieuwe club. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`