Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Interview

Alvarez liet andere clubs links liggen voor Ajax: 'Geen seconde over nagedacht'

22 juli 2019 08:48 Aangepast: 22 juli 2019 09:00
Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Edson Alvarez is de nieuwste aanwinst van Ajax. De Mexicaan moet in Amsterdam Matthijs de Ligt doen vergeten. De verdediger kijkt uit naar die uitdaging. "Ga er alles aan doen om belangrijk te worden voor Ajax."

Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf. Alvarez had naast Ajax ook andere opties. Zo hadden AS Roma, Wolverhampton Wanderers, Crystal Palace en West Ham United interesse. Toch werd het Ajax. "Ook al kon ik naar de Premier League: ik heb er geen seconde over nagedacht om naar een andere club dan Ajax te gaan. De stijl van Ajax spreekt me aan. Het is een geweldig team met veel talent."

Mooie stap

De kersverse aanwinst van Ajax raakte afgelopen seizoen onder de indruk van zijn nieuwe club. "Ze hebben met hun successen in de Champions League niet alleen indruk gemaakt in Europa, maar zeker ook in Mexico. Om deel te mogen uitmaken van deze club en dit team is een grote eer én een fantastische stap in mijn carrière.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax heeft met Álvarez opvolger De Ligt binnen

Ervaring

Wat kunnen de fans van Ajax verwachten van de Mexicaan? "Ik kan op meerdere posities spelen en zal alles geven om voor het team van waarde te zijn. Natuurlijk ben ik ook nog jong, maar ik heb meer dan honderd wedstrijden voor Club America gespeeld en met het Mexicaanse elftal ervaring op het WK opgedaan en de Gold Cup gewonnen. "

Alvarez weet wij hij wil in Nederland. "Ik weet wat Ajax van me verlangt, moet belangrijk worden in de verdediging en heb er vertrouwen in dat ik ook hier sterk en stabiel zal zijn. Een WK spelen en trofeeën winnen, helpt je als speler en als mens verder."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Ligt met boodschap aan Ajax-fans: 'Zie jullie snel!'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore