Voetbal

'Feyenoord in gesprek met Amerikaanse investeerders'

21 juli 2019 23:21 Aangepast: 21 juli 2019 23:43
Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Feyenoord is serieus in gesprek met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die geld wil stoppen in de Rotterdamse club.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Door de miljoenen die Feyenoord dan zou krijgen, hoopt de club het gat met PSV en Ajax te verkleinen. 

President-commissaris Toon van Bodegom is de man die beide partijen in contact heeft gebracht. Deze mogelijke investering is ook de reden van het vertrek van voormalig algemeen directeur Jan de Jong. Hij was het oneens met deze koers en wilde liever geen macht afstaan aan de Amerikanen. 

Inspraak

Van Bodegom en overige leden van de raad van commissarissen zouden er niet voor terug deinzen om de Amerikanen de mogelijkheid te geven te kunnen meebepalen wie trainer of technisch directeur wordt in Rotterdam. Ook zouden ze inspraak kunnen krijgen bij het aantrekken van spelers. 

De Amerikanen willen die inspraak en zijn enthousiast over het nieuwe stadion waar Feyenoord al jarenlang mee bezig is. Dat is voor de Rotterdammers nog meer reden om in zee te gaan met de investeringsmaatschappij. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`