Voetbal

'PSV in grote lijnen akkoord met verdediger Baumgartl'

21 juli 2019 15:32 Aangepast: 21 juli 2019 16:27
Beeld © Pro Shots / Witters

PSV heeft afgelopen week een akkoord bereikt met VfB Stuttgart over een transfer van centrale verdediger Timo Baumgartl. De Duitser moet in Eindhoven de opvolger worden van zijn landgenoot Daniel Schwaab, die PSV in mei transfervrij verliet.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. PSV heeft een bedrag van tussen de 8 en 10 miljoen euro voor de 23-jarige over maar moet nog wachten op een definitief akkoord. Baumgartl is al in Eindhoven geweest om kennis te maken met de club. 

De verdediger debuteerde in 2014 onder trainer Huub Stevens in de Bundesliga. Daarna kwam hij in vijf jaar in meer dan honderd duels uit voor de Duitse ploeg, die afgelopen seizoen voor de tweede keer in drie jaar naar de Tweede Bundesliga degradeerde. 

Vier nieuwe verdedigers

PSV lijkt met een eventuele komst van Baumgartl te mikken op een vierde aanwinst voor de verdediging. Eerder kwamen al linksbacks Toni Lato en Olivier Boscagli (de laatste kan ook in het centrum gebruikt worden), en lijken de Eindhovenaren met Chris Gloster nog een linkerverdediger te willen halen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'PSV wil nog een back en verhoogt bod op 18-jarige Gloster'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`